Jornada d’exposicions: Homofòbia

Els últims dies de classe de l’assignatura, els hem dedicat a exposar els treballs grupals que hem anat elaborant durant tot el quatrimestre. A continuació, faré un petit escrit de cada treball per així poder compartir amb tothom tots els elements que més m’han cridat l’atenció d’aquestes temàtiques tan interessants de les quals han parlat els meus companys.

Homofòbia

El terme homofòbia fa referència a l’aversió obsessiva contra homes o dones homosexuals, encara que generalment també s’inclou a les altres persones que integren a la diversitat sexual, com és el cas de les persones bisexuals o transsexuals, i les que mantenen actituds o hàbits comunament associats a l’altre sexe, com els metrosexuals i els homes amb posats femenins o les dones amb posats varonils.

wikipedia

Entorn aquesta temàtica, els companys que han elaborat el treball no han trigat a dir que aquest que la superació d’aquest estigma és una de les tasques de l’educació social.

Han destacat també la gran quantitat de prejudicis i estereotips que encara arrosseguem d’aquelles èpoques en la qual la diversitat sexual era perseguida socialment i jurídicament fins a extrems actualment inimaginables.

Vam visionar un vídeo on es preguntava a la gent del carrer si creien que era fàcil avui en dia acceptar la seva homosexualitat, i gairebé tots vas dir que sí. És veritat que en els últims anys aquest col·lectiu històricament desfavorit i perseguit, ha fet un pas de gegant quant a reivindicar que es respecti la tendència sexual de cadascú, i la mentalitat de la societat també ha anat evolucionant amb el pas del temps.

Però considero que encara queda molta feina per fer, ja que el nostre país encara carrega la pesada motxilla que “El Generalíssimo” ens va deixar, i que algunes de les generacions que van viure aquella època negra no conceben la idea que cadascú és lliure de gaudir del sexe de la manera que vulgui i amb qui vulgui.

Per acabar m’agradaria compartir una de les coses que més em va cridar l’atenció d’aquesta temàtica. Hi és que existeixen unes colònies, anomenades Oasis,  per aquells joves que estiguin en un procés de qüestionament i recerca de la seva sexualitat o gènere.

Les colònies estan adreçades a joves d’entre 13 i 17 anys de tot Catalunya que s’identifiquin com a gais, lesbianes, bisexuals, trans o que estiguin en un procés de qüestionament i recerca de la seva sexualitat o gènere.

Oasis Blog

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s