Jornada d’exposicions: Teatre Social

augusto_boal_nyc5

El dia que els meus companys de classe van escollir treballar entorn el teatre social, em vaig preguntar com s’ho farien per relacionar el teatre amb l’educació social, i com aquesta pot ser una eina educativa. Però gràcies al seu treball i al vídeo que vam visionar a classe vaig entendre perfectament quina funció pot tenir el teatre a l’hora de sensibilitzar a la societat entorn de certs estereotips o prejudicis que es tenen d’alguns col·lectius.

El teatre social és un gènere de les arts escèniques que utilitza tècniques teatrals per a la visibilització, reflexió i resolució de conflictes socials. També es fa servir per a ajudar a buscar solucions en conflictes interpersonals i amb col·lectius en risc d’exclusió. Una de les seves característiques és que es tracta d’un teatre interactiu que compta amb la participació física i psíquica per part del públic.

Viquipèdia

Després de veure el vídeo, l’exposició dels companys i la informació que he trobat per la xarxa, puc trobar perfectament la interconnexió existent que hi ha entre un art escènic tan potent com és el teatre i la funció educadora que aquest exerceix sobre totes les persones presents que segueixen l’obra.

A partir d’aquest nou coneixement que m’han brindat els meus companys, puc defendre perfectament que el teatre social és una eina reivindicativa que s’encarrega de visibilitzar i fer reflexionar sobre alguns conflictes socials es posen en escena, a través de l’art de la interpretació. Trobo molt potent la metodologia emprada, ja que utilitzar la tècnica de fer partícip al públic i fer-lo sortir a escena és un incentiu més per aconseguir el grau d’empatia necessària per sensibilitzar als assistents.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s