Jornada d’exposicions: L’autisme

th

Sota l’eslògan d’absència i presència, unes companyes van fer un treball molt potent sobre l’autisme, ja que totes elles tenen algun parent familiar que pateix aquesta patologia. A través de diferents entrevistes i enquestes van intentar donar resposta a les tres preguntes següents:

  • Què pensen els educadors/es socials dels autistes?
  • Què en pensa la societat?
  • Com és en realitat?

Per aquelles persones que no coneguin que significa el trastorn de l’espectre autista (TEA), és un trastorn neurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital.

Els símptomes fonamentals de l’autisme són dos:
– Deficiències persistents en la comunicació i en interacció socials.
– Patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats.

Aquests símptomes apareixen des de ben petits, i això pot provocar que els infants que pateixen aquesta patologia siguin marginats i assetjats pels seus companys de classe, ja que en la gran majoria de casos no tenen les habilitats socials necessàries per pal·liar aquesta situació. Una cosa que ja sabia sobre aquest tema és que algunes persones autistes són extremadament intel·ligents tot i tenir greus dificultats a l’hora de comunicar-se, i em va semblar interessant que no existeix un patró predeterminat del perfil d’autista, ja que les companyes van afirma que cada individu que pateix aquest trastorn és un món diferent.

Malauradament aquesta patologia no té cura però les protagonistes de l’exposició van nomenar diferents eines per poder millorar la conducta.

  • Controlar la dieta
  • Medicaments
  • Teràpies: millor opció segons les components del grup

El paper de l’educador social dins d’aquesta problemàtica es pot traduir en dur a terme xerrades a diferents espais i institucions com escoles i instituts per tal de visibilitzar aquesta patologia i emfatitzar amb els qui la pateixen, per tal d’ajudar-los a integrar-se en la societat.

 

thk10n7m8u

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s